På gång 2022

Uppdaterat 23 mars 2022:

Nya studier och skrifter på gång. En kommer att handla om sjukvårdspolitik och en annan om högerradikala rörelsers relation till Ryssland och Putin.

Flera nya skrifter är klara. Däribland en om distansarbete (tillsammans med Elvira Liljeröd, utgivare Arena Idé, 2022), en om landgrabbing i samband med turism (utgivare Schyst resande, 2022) och en om järnvägsunderhållet (utgivare Seko Infranord, 2022).

Jag har skrivit en ny skrift åt Palmecentret, Frihet i fara – Civilsamhället under attackDen handlar om de allt tuffare villkoret för folkrörelser i många av världens länder. Våld och hot har blivit allt vanligare för att skrämma och tysta medlemmar och förtroendevalda. Skriften tar bland annat upp Belarus, Hongkong, Serbien, Eswatini och Burma. 

Boken "Blåbrunt Sverige – Så påverkas du om högern vinner valet" har kommt ut. Mer information finns på förlaget Verbals hemsida.

Årets reportage om villkoren för utländska bärplockare är klart. Publicering på Dagens Arena.

Utredningen om idéburna skolor har nyligen blivit klar. Uppdragsgivare har varit Idéburna Skolors Riksförbund.

Nummer 2/2021 av Seko Stockholms tidning Första Linjen har kommit ut. Nya nummer kommer under hösten.

En ny studie åt Schyst Resande om tjänsteresande är klar, Så får vi ett hållbart tjänsteresande. Den presenterades under februari 2021.

Se också nya texter om kollektivavtal och om Etiopien.

Jag har nyligen skrivit en ny rapport åt Katalys om den nya LAS-utredningen. Vidare har jag och Andreas Lönnqvist skrivit en rapport åt Palmecentret om auktoritära regimer och den allt mer auktiritära utvecklingen i flera länder (som Ryssland, Turkiet, Brasilien, Indien, Ungern, Polen mm).

Se också förra årets reportage om den svenska bärbranschen.

Jag arbetar vidare med Jämlikhetsakademin. Som i år går helt digital.

Närmast väntar bland annat nya rapporter om resebranschen och om kollektivavtalen.

Mer information om vad som är på gång hittar du på min facebooksida. Och aktuella kommentarer på twitter

 

 

 
 
 
 

Facebook

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)